Сік Алое Вера - потужний антиоксидант
Алое вера має давню історію використання в традиційній медицині. Один з добре вивчених ефектів алое – це антиоксидантна дія, що реалізується шляхом нейтралізації вільних радикалів та супероксидів.[1]
В організмі людини виробництво вільних радикалів врівноважується завдяки системі антиоксидантної оборони нашого організму [2]. Коли антиоксидантні механізми порушені, виникає окислювальний стрес, який відіграє вирішальну роль у виникненні багатьох захворювань. Ключовий компонент окислювального стресу – це реактивні сполуки кисню (англ. ROS – reactive oxygen species) [3,4].
Доведено визначну роль ROS у розвитку раку, тому вживання антиоксидантів є життєво важливим для профілактики онкологічних захворювань. Слід зауважити, що у багатьох дослідженнях екстракти алое вера підтвердили потужну антиоксидантну дію, яка була навіть сильнішою за таку у еталонного антиоксиданта – вітаміна Е. [5,6]
Підтверджено клінічне значення надмірної продукції ROS у метаболізмі ферменту мієлопероксидази, внаслідок чого відбувається пошкодження внутрішньої оболонки судин, що призводить до атеросклерозу. Не викликає сумнівів роль токсичних окислювальних сполук у розвитку розсіяного склерозу, бокового аміотрофічного склерозу, хвороби Паркінсона, хвороби Альцгеймера, передчасного старіння.[7]
Тому профілактичне вживання натурального соку Алое вера, враховуючи його антиоксиданті властивості, є запорукою оздоровлення серцево-судинної та нервової системи, підтримки життєвого тонусу та розумової активності, знешкодження токсинів та профілактики раку.
Джерела:
- Rahmani AH, Aldebasi YH, Srikar S, Khan AA, Aly SM. Aloe vera: Potential candidate in health management via modulation of biological activities. Pharmacogn Rev. 2015;9(18):120–126.
- Shyur LF, Tsung JH, Chen JH, Chiu CY, Lo CP. Antioxidant Properties of extracts from medicinal plants popularly used in Taiwan oxidatative stress play a siginificant effect in the pathogenesis of various types of disease. Int J Appl Sci Eng. 2005;3:195–202.
- Ceriello A, Mercuri F, Quagliaro L, Assaloni R, Motz E, Tonutti L, et al. Detection of nitrotyrosine in the diabetic plasma: Evidence of oxidative stress. Diabetologia. 2001;44:834–8.
- Brownlee M. The pathobiology of diabetic complications: A unifying mechanism. Diabetes. 2005;54:1615–25.
- Saritha V, Anilakumar KR, Khanum F. Antioxidant and antibacterial activity of Aloe vera gel extracts. Int J Pharmaceut Biol Arch. 2010;1:376–84.
- 46. Hu Y, Xu J, Hu Q. Evaluation of antioxidant potential of aloe vera (Aloe barbadensis miller) extracts. J Agric Food Chem. 2003;51:7788–91.
- Collin F. Chemical Basis of Reactive Oxygen Species Reactivity and Involvement in Neurodegenerative Diseases. Int J Mol Sci. 2019;20(10):2407.